Author Topic: New comp + no OS  (Read 12473 times)

MDude

  • Meticulous Maniac
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Enjoy machine world.
    • My Soundcloud Account
New comp + no OS
« on: November 28, 2005, 08:59:48 pm »
I'm taking networking technologies at college, and in my hardware class I built a PC an took it home. Of course, we ran out of time before we could install an operating system, and we had to take our computers home in case someone would try to steal them. I'm also going to get free software, but since I want to try out my computer as soon as I can, I looked up DOS 6.22 on Microsoft.com and downloaded it. And promptly found out that i couldn't fit it on a floppy disk, or at least not the kind I had. Anyway, I plan on putting it and/or or Linux on a CD, and installing it on my new computer.

FyberOptic

  • King of Earth
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2522
  • Oh god what is that?
    • Fybertech.com
Re: New comp + no OS
« Reply #1 on: November 28, 2005, 09:34:45 pm »
You were actually able to find DOS for download on Microsoft's site?  I thought they were still clinging to the copyrights on that like it were gold.  If it's the real thing, it prolly ought to create install disks for you that you can actually use.

Anyhoo, you can get Linux LiveCDs which you can use without even having to install anything, if you want to be able to play around immediately with the least fuss.  You just stick it in and it boots.  Ubuntu has one, for example.  It's the distro I have installed on my laptop and desktop (though I usually use XP on the desktop) and consider it perdy good.

You can get the Ubuntu LiveCD here, it's about 630mb.  Or you can get it via bittorrent (from their servers, so it's safe) if you'd prefer.

MDude

  • Meticulous Maniac
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Enjoy machine world.
    • My Soundcloud Account
Re: New comp + no OS
« Reply #2 on: November 29, 2005, 06:03:59 am »
Cool. I'm trying that now. As for DOS, I thought I found DOS 6.22 set up files, but they're actualy 6.222 STEP up files.
« Last Edit: December 27, 2008, 06:26:15 pm by MDude »

FyberOptic

  • King of Earth
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2522
  • Oh god what is that?
    • Fybertech.com
Re: New comp + no OS
« Reply #3 on: November 29, 2005, 12:46:50 pm »
There's also FreeDOS if you truly want to put DOS on it.  Tis what I run FyBBS on.  Except on top of a DOS emulator inside Linux, combined with Fybertech magic, so that it'll work over the internets.  But FreeDOS is still in there . . !

Ciono

  • Coffee Fiend
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Fybar Wannabee
    • In Praise of Folly
Re: New comp + no OS
« Reply #4 on: January 17, 2006, 10:53:58 am »
There's always a little Fybertech magic involved.
Booyaka

Armchair

  • Cyborg
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 463
  • Sup Mr. Human Nega-Duck
Re: New comp + no OS
« Reply #5 on: January 19, 2006, 08:56:39 pm »
There's always a little Fybertech magic* involved.

*Magic may or may not be source of cancer in most users.
[01:31] <@Boris> cross-dimensional lesbians sounds like a porn I'd rent

FyberOptic

  • King of Earth
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2522
  • Oh god what is that?
    • Fybertech.com
Re: New comp + no OS
« Reply #6 on: January 19, 2006, 10:57:06 pm »
You won't even notice it up in your butts though.

Ciono

  • Coffee Fiend
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Fybar Wannabee
    • In Praise of Folly
Re: New comp + no OS
« Reply #7 on: January 20, 2006, 09:09:18 am »
Ooh, that tickles...*giggle*
Booyaka

Red_Raven

  • Guest
Re: New comp + no OS
« Reply #8 on: January 20, 2006, 11:10:47 pm »
*Mysto walks away*

ahnna

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 596
  • Sasuke Uchiha
Re: New comp + no OS
« Reply #9 on: January 21, 2006, 01:42:16 am »
i think new world

genroxbro

  • I am new to the forum
  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
New comp no OS
« Reply #10 on: August 18, 2009, 04:32:16 am »
Hi,

how can i create a new module.
for example, i would like to have a special copyright module, or to display a particular type of info from virtuemart database of products, and so on...
where can i found tutorial for such things or help ?

thanks a lot,

Alain
_____________________________________
Website I designed for payday loans ottawa company.